Lastenkoti Koivu

Lastenkoti Koivu on 7-paikkainen lasten ja nuorten lastensuojelun ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa tarjoava koti. Koivu sijaitsee Sorsakoskella, 10 kilometriä Leppävirran kirkonkylältä Pieksämäen suuntaan. Puolentoista hehtaarin tontilla olevassa omakotitalossa (394 m²) on jokaiselle lapselle ja nuorelle varattuna oma huone.

Talon kodikkaassa tupakeittiössä valmistuu asukkaiden terveellinen ja ravitseva ruoka. Kodin suuressa olohuoneessa voi tilanteen mukaan joko levätä, oleilla, katsoa televisiota tai osallistua yhteiseen toimintaan. Omaa rauhaa löytyy jokaiselle omasta huoneesta.

Koivun arjessa käydään koulua, tehdään läksyjä, opetellaan arjentaitoja, harrastetaan keilausta, frisbeegolfia, kuntosalia sekä heppailua. Vuodenaikojen mukaan myös kalastetaan, veneillään ja retkeillään.

Koivu sopii 4-vuoden iästä alkaen erityisesti lapsille ja nuorille, joilla on kasvussaan ja kehityksessään koulunkäyntivaikeuksia, käytöshäiriöitä, neurologisia häiriöitä (esim. Adhd ja Asperger), kiintymyssuhdehäiriötä tai psykiatrisen tuen tarvetta.

Koivun yksikössä nuorten ohjaamisessa käytetään Nepsy-valmennuksen menetelmiä.