Perhekoti Kasvun Aika

Kasvun Aika on 7-paikkainen lasten ja nuorten lastensuojelun ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa tarjoava ammatillinen perhekoti.

Sijaitsemme luonnonhelmassa Kuopion Vehmersalmella Soisalon saaren puolella. Kuopion keskustasta meille on matkaa 50 kilometriä. Käytössämme on 600m² talo, jossa jokaiselle asukkaalle on varattu oma n.18m²:n huone. Kasvun Ajan arki muodostuu kodikkaasta ja rauhallisesta elosta luonnon vuodenaikarytmiä noudattaen.

Yhteisiä ruokailuhetkiä kokoonnumme viettämään talomme sydämessä sijaitsevaan viihtyisään ruokailutilaan. Asuintilojemme keskiöön, avaraan olohuoneeseen kokoonnumme viettämään yhteistä aikaa. Omaa rauhaa sekä yksityisyyttä löytyy jokaisen omasta huoneesta sekä heti ulko-ovelta alkavasta luonnosta.

Kehitämme työtämme luonto- ja eläinavusteisesti Green Care -arvopohjaan perustuen. Tallissamme asustaa kanoja, lampaita sekä kolme aasia. Kissoja ja koiria löytyy pihapiiristämme molempia kaksin kappalein. 

Perhekodistamme 10 kilometrin päässä Vehmersalmella sijaitsee yhteinäiskoulu, jossa on luokat 1-9. Koulun toiminta on yhteisöllistä ja toiminnallista antaen lapselle ja nuorelle vahvan tuen opin tielle. Vehmersalmen koulun kotisivut, KLIKKAA TÄSTÄ.

Teemme aktiivista yhteistyötä lapsen lähiomaisten, hoitotahon ja viranomaisten kanssa turvataksemme lapsen terveen kasvun ja kehityksen.

Perhekodissa asuvat lapset harrastavat lähialueelta löytyviä aktiviteetteja, mm. partiota, peli- ja kokkikerhoa, ratsastusta, pianonsoittoa, eläinten hoitoa sekä luontoretkeilyä. Tuemme lasten koulussa ja harrastustoiminnassa syntyneitä kaverisuhteita. Kaverit ovat tervetulleita meille ja kuljetamme perhekodin lapsia myös vastavierailulle.