Perhekoti Kasvun Aika

Kasvun Aika on 7-Paikkainen lasten ja nuorten lastensuojelun ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa tarjoava ammatillinen perhekoti.

Sijaitsemme luonnonhelmassa Kuopion Vehmersalmella. Käytössämme on 600m2:n talo, jossa jokaiselle lapselle ja nuorelle on varattu oma n. 18m2:n huone. Kasvun Ajan arki on kodikasta ja rauhallista eloa luonnon vuodenaikarytmiä noudattaen.

Ruokailuhetket vietämme, talon sydämessä, kodikkaassa yhteisessä ruokailutilassa. Meillä on iso olohuone, jossa levätä, oleilla, katsoa televisiota ja osallistua yhteiseen toimintaan. Omaa rauhaa löytyy omasta huoneesta ja läheisestä luonnosta.

Talliimme muuttaa keväällä pari aasia.

Vehmersalmella sijaitsee yhteinäiskoulu, jossa on luokat 1-9. Koulun toiminta on hyvin yhteisöllistä ja toiminnallista antaen lapselle ja nuorelle vankan mahdollisuuden terveeseen kasvuun ja kehitykseen.

Vapaa-ajan toiminnassa hyödynnämme luontoa ja Tetrimäki-Säätiön palveluja, mm. läheisen erämaalammen rantasaunaa nuotiopaikkoineen ja konepajatilaa.

Perhekodissamme työskentelee vankan 17 vuoden lastensuojelutyön kokemuksen omaava äiti ja markkinoinnin visuaalisen suunnittelun alalla pitkän uran tehnyt luontoharrastaja isä sekä kaksi sosiaali- ja terveysalan koulutuksen omaavaa ohjaajaa.

Työotteena käytämme neuropsykiatrisen valmennuksen keinoja.